15 augusti 2015
15:00

Kils AIK

Referat: Västanviks AIF - Kils AIK

Det blev trots en massa missade målchanser en komfortabel seger i tryckande värme när Kil gästade oss i eftermiddag.

Vi tog ett kraftigt tag i spelet från start och skapade flera frilägen men tyvärr var inte avsluten på samma nivå som spelet i övrigt. Micke tog många fina löpningar som gav bra lägen men tyvärr var inte lyckan med i sista momentet.
Bakåt var det lugnt och stabilt så vi kunde i lugn o ro bygga upp spelet när Kil inte vågade attackera nått större.
Till slut kunde dock inte Kil stå emot utan i den 38.e minuten kom ledningsmålet efter ett fint anfall. Det började i försvarlinjen där Tobbe lugnt spelade loss bollen till Vito centralt. han tog som vanligt fart o via ett fint väggpass med Djuka fick han bollen i bra anfallsläge vilket gjorde att han enkelt kunde frispela Dusan i favoritläget till vänster. I denna position har han få övermän i serien så bollen satt som en smäck i bortre gaveln.
Skönt att få in ledningsmålet innan paus.

Vi vilade inte på lagrarna i inledningen av andra halvlek utan redan i första minuten frispelades anton av micke men han tvekade lite i avslutet så det blev lite löst vilket gjorde att en försvarare hann upp bollen på mållinjen.
2-0 kom ändå några minuter senare av anton efter ännu ett mönsteranfall. djuka deriver bestämt upp bollen från mittplan förbi 3-4 motståndare innan han rullar ut bollen på vänsterkanten till Dusan. Han tar sig runt sin back och spelar in en fin boll längs mållinjen där Anton sprungit fram från högerkanten o enkelt kan slå in bollen.
Vi fortsatte trumma på i anfallsvåg efter anfallsvåg vilket gav ett rättvist 3-0mål efter 56min.
mittfältskungen Vita hittar med en fin boll ut till Dusan som för en gångs skull inte är offside utan han kan löpa sig fri än en gång i favoritläget o enkelt rulla inj bollen.
Tyvärr kom minuten senare en reducering efter att vi haft kommunikationssvårigheter i mittförsvaret vilket gav ett friläge.

Detta satte ner humör o spelnivå några minuter innan vi kom in i spelet igen.
Vi kunde sen i den 63.e minuten stänga matchen helt när Dusan kunde fullborda sitt hattrick med ett distinkt avslut efter ett hårt inlägg av Micke.
Resten av matchen blev en transportsträcka även om vi genom en missad offsidefälla gav dom ett friläge minuten efter 4-1 målet.
Bästa chansen sista kvarten hade Marco som vollystötte bollen mot mål efter ett inspel från Dusan.

Sammantaget en mycket gedigen insats av oss och imponerande att se hur vi kunde hålla bra fart hela matchen trots det varma vädret. Vi fick inte heller nån panik även om ledningsmålet lät vänta på sig utan förlitade oss på att motståndarna måste tröttna när de får jaga boll hela tiden.

Lite kortare referat idag då det väntar lite andra grejer ikväll

Matchfakta: 4-1 (1-0)

1-0 38min Dusan (Vita) Bra anfall från försvar o upp ger Dusan friläge till vänster som utnyttjas säkert
2-0 48min Anton (Dusan) Dusan drar back o spelar in längs mållinjen till fristående inlöpande Anton
3-0 56min Dusan (Vita) Dusan frispelad till vänster o avslutet är bombsäkert
3-1 57min Friläge efter tveksamheter i mittförsvaret
4-1 63min Dusan (Micke) dusan möter ett hårt inlägg från Micke.
67min Anton ut Moloud in
75min Micke ut Marco in
80min Tobbe ut Erik in
82min Djuka ut Omar in